Recept

Dušené hovězí maso na víně s karotkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 45617

Ingredience

120 g Bílá cibulka
2 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
180 g Karotka
50 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
350 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 023kJ
5% Sacharidy 19 g
54% Tuky 41 g
31% Sodík 615 mg
88% Bílkoviny 50 g

Dušené hovězí maso na víně s karotkou postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme nadrobno, maso očistíme a pokrájíme na kostky, karotku očistíme a rozkrájíme na tenčí plátky, cibuli krájíme nadrobno, sterilované cibulky slijeme, necháme okapat.

2

V kastrolu na másle rozpustíme slaninu, vmícháme maso a smažíme. Zhruba po 5 minutách vmícháme cibuli, pepř, sůl a smažíme za občasného promíchání. Opečené maso přelijeme vínem a na mírném plameni dusíme. Když je téměř měkké, přidáme cibulky, karotku a dodusíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept