Srnčí kýta s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta s pomeranči
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45631 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka sušená |
50 g | Celer bulvový |
120 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mléko zahuštěné neslazené |
70 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
70 g | Petržel kořen |
400 g | Pomeranče |
50 g | Solamyl |
700 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
700 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 556,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Petržel kořen, Pomeranče, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Máslo čerstvé, Mléko zahuštěné neslazené, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Solamyl, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí kýta s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Maso (váha masa je udána bez kosti) omyjeme, pečlivě odblaníme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a tymiánem. Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme, rozkrájíme na plátky, vyjmeme z nich pecičky. |
2 | Kýtu osmažíme na másle ze všech stran, přeložíme na mísu, ve výpeku osmažíme kořenovou zeleninu, přilijeme víno, vmícháme pomeranče a maso. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pod poklicí dusíme do měkka. Občas maso přelijeme výpekem a obrátíme. |
3 | Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a držíme na teple. Omáčku na sporáku zahustíme neslazeným kondenzovaným mlékem, v kterém jsme rozšlehali Solamyl. Omáčku provaříme, prolisujeme a vlijeme na maso. |
Poznámka
Servírujeme teplé.