Vegetariánské tousty se zeleninou a tomatovým dresinkem

30 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky a očištěné mrkve pomocí škrabky na zeleninu podélně pokrájíme na velmi tenké plátky, papriky zbavíme semínek a nařežeme na jemno. Zeleninu vložíme do misky, osolíme a opepříme.
  • 2
    Silné krajíce toastového chleba opečeme z obou stran po třech minutách.
  • 3
    Rajčata na okamžik ponoříme do vroucí vody, oloupeme je, zbavíme semínek a rozkrájíme na velmi malé kousky. Malé pórky krájíme na tenká kolečka.
  • 4
    Ve velké pánvi rozpálíme slunečnicový olej, do kterého z misky vyklopíme připravené lilky, mrkev a papriky. Restujeme 4 minuty, zeleninu z pánve vyjmeme a odložíme stranou.
  • 5
    Nyní ve stejné pánvi připravíme dresink. Rozehřejeme olivový olej, přidáme pórky a vinný ocet. Směs dusíme asi 2 minuty, přidáme rajčata, přisolíme, zamícháme a odstavíme z ohně.
  • 6
    Tousty obložíme restovanou zeleninou, přelijeme horkým dresinkem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.