Jednoduchý recept

Ovocný cimes

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 45647

Ingredience

30 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
200 g Datle
400 g Hroznové víno
200 g Jablka
20 g Skořice mletá
2 l Voda pitná
500 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 737kJ
13% Sacharidy 47 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 12 mg
3% Bílkoviny 1 g

Ovocný cimes postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky namočíme na 30 minut do vody, vypeckujeme, nakrájíme na kousky, přikrájíme datle, na kousky nakrájená jablka, všechno ovoce vložíme do hrnce, posypeme cukrem, skořici, vanilkovým cukrem, zalijeme vodou a vaříme až do změknutí ovoce. Před dokoncem varu přidáme do hrnce hrozny, ještě chvilku povaříme.

2

Připravený ovocný cimes stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout a podáváme.

Poznámka

Cimes podáváme jako studený dezert v širokých na stopce silnostěnných sklenkách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept