Jednoduchý recept

Makrela s fenyklovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45651

Ingredience

3 ks Citrony
1200 g Makrela obecná
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kudrnka
9 g Sůl
Na salát
20 ml Citronová šťáva
1 ks Fenykl sladký - hlíza
40 g Kapary
20 ml Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
5 g Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 831kJ
5% Sacharidy 17 g
36% Tuky 27 g
69% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Makrela s fenyklovým salátem postup přípravy receptu:

1

Makrelu nakrájíme na povrchu do mřížky, potřeme olejem, osolíme, opepříme. Vnitřek ryby také potřeme olejem, nasolíme a opepříme, vložíme několik plátků citronu, spíchneme párátkem. Plátky citronu rozložíme i po a přetáhneme potravinářskou síťkou nebo ovážeme nití, aby se nesesmekly. Makrelu grilujeme 20 minut, až je dobře propečená.

2

Mezitím si připravíme fenyklový salát. Do mísy nakrájíme fenykl, přidáme kapary, prolisovaný česnek, petržel, zakapeme citronovou šťávou a olejem, podle chuti osolíme, opepříme. Hotový salát podáváme jako přílohu ke grilované makrele, kterou ozdobíme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept