Recept

Špagety se smetanovou omáčkou a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Špagety se smetanovou omáčkou a houbami 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 45654

Ingredience

4 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
350 g Houby čerstvé
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Smetana jihočeská zakysaná15%
6 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
4 l Voda pitná
1 ks Česnek
350 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 863kJ
21% Sacharidy 76 g
40% Tuky 30 g
20% Sodík 403 mg
43% Bílkoviny 24 g

Špagety se smetanovou omáčkou a houbami postup přípravy receptu:

1

V pánvi na másle opečeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přimícháme na plátky nakrájené houby a opékáme 10 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do směsi vmícháme smetanu, nadrobno nakrájenou bazalku, 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu, dle chuti osolíme a opepříme, povaříme 2 minuty. Důkladně scedíme těstoviny, smícháme s omáčkou. Na talířích porce posypeme zbylým nastrouhaným Parmezánem a nadrobno nakrájenou bazalkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Špagety se smetanovou omáčkou a houbami
Špagety se smetanovou omáčkou a houbami jsou skvělou variantou vhodnou spíše pro dospělé. Ještě se bojím houby synovi dávat, ale to mě rozhodně nezastaví od toho, abych omáčku připravila na špagety znova pro mě a pro manžela. Je vážně výtečná. Cibulka a česnek dodají omáčce chuť a houby sytost.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept