Brambory plněné smaženou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory plněné smaženou nádivkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45659 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Na náplň | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 229,1mg |
Draslík | 847,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná, Pažitka, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory plněné smaženou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory očistíme kartáčkem, omyjeme, necháme uschnout. Sýr nastrouháme, pažitku posekáme na jemno. |
2 | Umyté brambory dáme na plech, vyložený pečícím papírem, v předehřáté troubě pečeme 45 minut. Necháme vychladnout, rozpůlíme a opatrně vydlabeme vnitřky tak, aby z brambor vznikly mističky. |
3 | V misce rozšleháme změklé máslo se solí, pepřem a šlehačkou, ve směsi obalíme vydlabané brambory. Vnitřek z brambor přidáme k rozpuštěnému máslu, orestujeme, odstavíme, do prochladlé směsi vmícháme žloutky, smetanu, pažitku a sýr. Směsí naplníme vydlabané brambory, vložíme na plech, pokladený pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé.