Recept

Brambory plněné smaženou nádivkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 45659

Ingredience

1 kg Brambory
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Na náplň
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
120 g Sýr Ementál (Primátor)
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 121kJ
8% Sacharidy 27 g
52% Tuky 39 g
4% Sodík 77 mg
26% Bílkoviny 15 g

Brambory plněné smaženou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Syrové brambory očistíme kartáčkem, omyjeme, necháme uschnout. Sýr nastrouháme, pažitku posekáme na jemno.

2

Umyté brambory dáme na plech, vyložený pečícím papírem, v předehřáté troubě pečeme 45 minut. Necháme vychladnout, rozpůlíme a opatrně vydlabeme vnitřky tak, aby z brambor vznikly mističky.

3

V misce rozšleháme změklé máslo se solí, pepřem a šlehačkou, ve směsi obalíme vydlabané brambory. Vnitřek z brambor přidáme k rozpuštěnému máslu, orestujeme, odstavíme, do prochladlé směsi vmícháme žloutky, smetanu, pažitku a sýr. Směsí naplníme vydlabané brambory, vložíme na plech, pokladený pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept