Recept

Zapečené brambory po savojsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45661

Ingredience

800 g Brambory
600 ml Mléko plnotučné
80 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
130 g Sýr Ementál (Primátor)
0,3 kávová lžička Sůl
Na vymazání
40 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 330kJ
9% Sacharidy 32 g
53% Tuky 40 g
11% Sodík 219 mg
35% Bílkoviny 19 g

Zapečené brambory po savojsku postup přípravy receptu:

1

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na silnější plátky, sýr nastrouháme nahrubo. Zapékací mísu vymažeme máslem, vyložíme plátky brambor, osolíme, opepříme, poklademe lístky másla, vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Po 5 minutách na brambory nalijeme mléko a pečeme do měkka. Před dopečením posypeme brambory sýrem a ještě chvíli pečeme, než sýr zezlátne.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept