Přílohová majonéza s bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přílohová majonéza s bazalkou
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45678 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
70 g | Bazalka |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Majonéza |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 56,8mg |
Vláknina | 574,6mg |
Vitamín A | 739,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Přílohová majonéza s bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Z bazalky otrháme lístky, opláchneme a nasekáme na jemno. V misce promícháme majonézu s pepřem, solí, citronovou šťávou, přimícháme bazalku. Před podáváním necháme majonézu pod fólií v chladničce vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené. Majonézu podáváme k pokrmům z drůbeže a ryb.