Srnčí guláš s kořenovou zeleninou

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
26 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso odřežeme od kostí, nakrájíme na kostky, kosti dáme pryč, cibuli očistíme, rozkrájíme na drobné kostičky, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle, česnek prolisujeme.
  • 2
    Ve větším hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme maso, zprudka osmažíme a podusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva téměř odpaří, maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, podlijeme vodou, přiložíme ořezané srnčí kosti, hovězí kosti, přilijeme červené víno a dusíme, dokud maso nezačne měknout. Nyní přidáme nastrouhanou zeleninu, česnek, rajčatový protlak, zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a dodusíme. Z uvařeného guláše vyndáme kosti a celé koření.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.