Jednoduchý recept

Srnčí guláš s kořenovou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45683

Ingredience

2 g Bobkový list
80 g Celer bulvový
360 g Chléb celozrnný pšeničný Graham
700 g Cibule
30 g Jíška hotová tmavá
200 g Kosti hovězí řídké
120 g Mrkev kořen
4 g Nové koření celé
10 g Paprika mletá sladká
4 g Pepř černý celý
2 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
80 g Protlak rajčatový
100 ml Smetana 12% (konzumní)
800 g Srnčí plec
50 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
1500 ml Voda pitná
200 ml Víno červené
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 207kJ
16% Sacharidy 57 g
96% Tuky 72 g
37% Sodík 746 mg
120% Bílkoviny 67 g

Srnčí guláš s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso odřežeme od kostí, nakrájíme na kostky, kosti dáme pryč, cibuli očistíme, rozkrájíme na drobné kostičky, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle, česnek prolisujeme.

2

Ve větším hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme maso, zprudka osmažíme a podusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva téměř odpaří, maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, podlijeme vodou, přiložíme ořezané srnčí kosti, hovězí kosti, přilijeme červené víno a dusíme, dokud maso nezačne měknout. Nyní přidáme nastrouhanou zeleninu, česnek, rajčatový protlak, zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a dodusíme. Z uvařeného guláše vyndáme kosti a celé koření.

Poznámka

Guláš podáváme teplý s čerstvým tmavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept