Salát z červeného zelí s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červeného zelí s jogurtem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 45696 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
150 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 18,6mg |
Draslík | 391,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z červeného zelí s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí omyjeme, zbavíme košťálů a nakrájíme na nudličky. Vsypeme do mísy, osolíme a přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Podle chuti osladíme, opepříme a zakapeme octem. |
2 | Nakonec salát promícháme se zálivkou z jogurtu, ušlehané smetany a nasekaného kopru. |