Omáčka s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka s ančovičkami
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45712 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
30 g | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Majonéza |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 459,6mg |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 35,8mg |
Vláknina | 145,5mg |
Vitamín A | 46,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Citronová šťáva, Majonéza, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Omáčka s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek nakrájíme nahrubo, ančovičky vyjmeme z konzervy, osušíme v ubrousku. Česnek i ančovičky vložíme do mísy a vše rozdrtíme na jemno. Přidáme olej, citrónovou šťávu, majonézu, smetanu, pepř. Důkladně promícháme, přendáme do servírovací mísy a posypeme paprikou. |
2 | Před podáváním necháme odležet. |
Poznámka
Servírujeme studené. Tato omáčka je velmi aromatická, mísí se v ní silná chuť ančoviček a česneku. Výborně se hodí k zeleninovým salátům.