Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 45712

Ingredience

30 g Ančovičky konzervované
1 kávová lžička Citronová šťáva
4 polévková lžíce Majonéza
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 541kJ
0% Sacharidy 1 g
18% Tuky 14 g
12% Sodík 242 mg
3% Bílkoviny 2 g

Omáčka s ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek nakrájíme nahrubo, ančovičky vyjmeme z konzervy, osušíme v ubrousku. Česnek i ančovičky vložíme do mísy a vše rozdrtíme na jemno. Přidáme olej, citrónovou šťávu, majonézu, smetanu, pepř. Důkladně promícháme, přendáme do servírovací mísy a posypeme paprikou.

2

Před podáváním necháme odležet.

Poznámka

Servírujeme studené. Tato omáčka je velmi aromatická, mísí se v ní silná chuť ančoviček a česneku. Výborně se hodí k zeleninovým salátům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept