Carpaccio s majonézovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carpaccio s majonézovou omáčkou
Carpaccio s majonézovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45714 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
125 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Řeřicha |
1 ks | Salát hlávkový |
90 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 147,9mg |
Draslík | 651,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Řeřicha, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hovězí roštěnka níz. peč., Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Carpaccio s majonézovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z hovězího masa nakrájíme filety, zbavíme je všeho viditelného tuku, zabalíme do fólie a vložíme na 15 minut do mrazničky. Maso ztuhne, půjde lépe krájet. |
2 | Salát rozebereme na listy, opereme a osušíme. Řeřichu natrháme, Parmezán nastrouháme nahrubo. |
3 | Do mixeru vložíme vejce, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, dijonskou hořčici a čerstvě umletý pepř, během mixování pomalu přiléváme olej. Pokračujeme tak dlouho, dokud majonéza nezhoustne. |
4 | Maso vyndáme z mrazničky a ostrým nožem ho nakrájíme na plátky, tenké jako papír. |
5 | Na 4 talíře narovnáme plátky hovězího, listy salátu a snítky řeřichy, polijeme majonézovou omáčkou, posypeme strouhaným Parmezánem, ihned podáváme.. |
Poznámka
Servírujeme studené.