Recept

Nudle s uzeným bůčkem a hráškem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45715

Ingredience

100 g Celer bulvový
250 g Cibule
350 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
60 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Sýr Čedar
0,3 kávová lžička Sůl
200 g Vepřový bok uzený
1,5 ml Voda pitná
Na vaření těstovin
300 g Nudle široké
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 171kJ
21% Sacharidy 74 g
54% Tuky 41 g
64% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 23 g

Nudle s uzeným bůčkem a hráškem postup přípravy receptu:

1

Nudle vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Uvařené nudle scedíme, propláchneme, necháme okapat. Bůček vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut, uvařené maso scedíme (vývar použijeme při vaření polévky), necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky.

2

Cibuli pokrájíme nadrobno, hrášek scedíme a necháme okapat, syrový celer oloupeme a rozkrájíme na nudličky, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno.

3

V kastrolu na oleji s máslem zpěníme cibuli s celerem, přimícháme maso, směs osolíme, opepříme a dusíme. Po 10 minutách přimícháme nudle, hrášek, lehce zamícháme a necháme prohřát.

4

Podáváme s ustrouhaným sýrem a petrželovou natí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept