Recept

Špagety s dušeným hovězím masem a játry

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45716

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Dýně
150 g Hovězí maso zadní
100 g Játra kuřecí
50 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
60 g Protlak rajčatový
120 g Sýr Ementál (Primátor)
0,3 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
Na vaření těstovin
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
230 g Špagety
Na smažení vajec
60 g Máslo čerstvé
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 950kJ
12% Sacharidy 44 g
86% Tuky 64 g
13% Sodík 267 mg
57% Bílkoviny 32 g

Špagety s dušeným hovězím masem a játry postup přípravy receptu:

1

Špagety vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Uvařené scedíme, necháme okapat. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso a játra očistíme a pokrájíme nadrobno. Cibuli krájíme na jemno, česnek prolisujeme, bazalku rozsekáme na jemno.

2

V kastrolu zpěníme cibuli, vmícháme zeleninu, maso, česnek, pepř, promícháme a pod poklicí na mírném plameni za občasného míchání dusíme. Po 30 minutách přidáme játra, bazalku, rajčatový protlak, víno, dobře promícháme, zlehka povaříme bez poklice.

3

Před podáváním na másle usmažíme sázená vejce. Do hotové směsi vmícháme špagety, sůl, promícháme, rozdělíme na talíře, poklademe sázenými vejci a sypeme sýrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept