Recept

Hovězí roláda s nádivkou se špagetami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 45724

Ingredience

120 g Anglická slanina
2 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1,2 l Hovězí vývar základní
25 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
80 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Protlak rajčatový
300 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
300 g Žampiony čerstvé
Na vaření těstovin
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
150 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 873kJ
10% Sacharidy 34 g
57% Tuky 43 g
48% Sodík 955 mg
72% Bílkoviny 41 g

Hovězí roláda s nádivkou se špagetami postup přípravy receptu:

1

Špagety vložíme do vroucí osolené vody, vaříme zhruba 15 minut, poté scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na plátky, slaninu rozkrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a krájíme na kostičky.

2

Žampiony osmažíme na másle, vmícháme špagety, zalijeme rozšlehanými vejci, zamícháme a necháme vejce srazit. Směs dáme vychladnout.

3

Hovězí maso očistíme, nařízneme, rozklepeme na tenký plát, opepříme a osolíme. Poté ho poklademe plátky slaniny, rozložíme špagetovou nádivku, plát srolujeme a převážeme potravinářským provázkem.

4

Na oleji ve velkém kastrolu zpěníme cibuli, vmícháme rajčatový protlak, vložíme roládu, osmažíme ze všech stran. Podlijeme 700 ml vývaru a v předehřáté troubě pod poklicí dusíme 70 minut. Během dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a držíme v teple. Do výpeku vmícháme mouku, zarestujeme, rozšleháme se zbylým vývarem a na mírném plameni vaříme přibližně 15 minut. Poté omáčku přecedíme do čistého kastrolu, vmícháme rajčata, prohřejeme. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept