Kuřecí játra se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra se šalvějí
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45725 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Játra kuřecí |
60 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 708,0mg |
Draslík | 593,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Játra kuřecí, Olej rostlinný, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí játra se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, játra očistíme, nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať a šalvěj nasekáme nadrobno. |
2 | Na rozpáleném oleji orestujeme játra, vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme do mísy. Do výpeku přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli. Když cibule zezlátne, podlijeme vodou, na mírném plameni 5 minut dusíme. K cibuli přilijeme citronovou šťávu, víno, směs zamícháme a přidáme petrželovou nať, šalvěj, sůl a pepř. Do omáčky vložíme játra a 5 minut na mírném plameni podusíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.