Jednoduchý recept

Srnčí guláš s okurkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 45736

Ingredience

2 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
100 g Celer bulvový
200 g Cibule
35 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
70 g Okurky nakládané
40 g Olej rostlinný
2 g Pepř černý celý
1 ks Polévkové kostky Vitana
900 g Srnčí plec
8 g Sůl
2 g Tymián čerstvý
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 986kJ
8% Sacharidy 30 g
67% Tuky 50 g
50% Sodík 1 g
103% Bílkoviny 58 g

Srnčí guláš s okurkami postup přípravy receptu:

1

Srnčí plec nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, celer s mrkví očistíme, pokrájíme na kostičky, nakládané okurky rozkrájíme na nudličky.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli s celerem a mrkví, osmažíme, podlijeme polovinou vody, přidáme kostku hovězího vývaru, nakrájené maso, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem a dusíme, dokud se voda úplně nevydusí. Nyní zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme zbytkem vody a dusíme do měkka. Pět minut před koncem dušení přimícháme nakrájené okurky a dodusíme. Hustotu guláše regulujeme vodou.

3

Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept