Zelné závitky se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky se špenátem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 45759 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
200 g | Rýže loupaná |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 636,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rýže loupaná, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelné závitky se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Omyté zelné listy spaříme vroucí vodou a odkrojíme žebra. |
2 | V kastrole na oleji orestujeme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a špenátové listy. Zvlášť orestujeme omytá, osolená a nadrobno nakrájená kuřecí prsa. Vše promícháme s vařenou nebo dušenou rýží a podle potřeby přisolíme a opepříme. |
3 | Náplň opatrně zabalíme do zelných listů. Listy urovnáme do pekáčku, podlijeme vodou, přidáme máslo a pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Můžeme podávat s vařenými bramborami. |
Poznámka
Použijeme 4 velké zelné listy.