Jednoduchý recept

Rýžový nákyp s kakaem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45782

Ingredience

100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
50 g Kakao instantní - Granko
1000 ml Mléko plnotučné
120 g Máslo čerstvé
160 g Rýže loupaná
2 polévková lžíce Strouhanka
2 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 337kJ
25% Sacharidy 89 g
53% Tuky 40 g
8% Sodík 162 mg
38% Bílkoviny 21 g

Rýžový nákyp s kakaem postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme v osoleném mléce doměkka, potom vmícháme cukr a kakao.

2

100g másla utřeme se žloutky a po lžících vmícháme rýžovou kaši. Nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků.

3

Směs rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a vložíme na 30 minut do středně vyhřáté trouby.

4

Zbylé bílky ušleháme, vmícháme moučkový cukr a sníh rozetřeme na nákyp. Ještě chvíli dopékáme v mírně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept