Jednoduchý recept

Krevetová paštika

  • Egypt
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45784

Ingredience

1 dl Citronová šťáva
1 špetka Kmín mletý
400 g Krevety tygří - loupané
50 g Mandle
25 g Máslo čerstvé
8 ks Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel - nať
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 210kJ
11% Sacharidy 39 g
50% Tuky 37 g
140% Sodík 3 g
54% Bílkoviny 30 g

Krevetová paštika postup přípravy receptu:

1

Olivy rozpůlíme a vypeckujeme - 4 dáme stranou na ozdobu, mandle a omytou nať petržele nasekáme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Poté 4 celé krevety uvaříme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo a na něm usmažíme doměkka důkladně očištěné čerstvé krevety. Pak je dáme do mixéru, přidáme olivy, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, strouhanku, mandle a citronovu šťávu, podle chuti zázvor, kmín, pepř a sůl. Vše důkladně rozmixujeme dohladka a dáme na servírovací talířky, kde paštiku podle fantazie vytvarujeme do kostiček, bochánků...

3

Ozdobíme olivami a celými uvařenými krevetami a dáme alespoň na 3 hodiny vychladit a ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept