Krevetová paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetová paštika
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45784 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 dl | Citronová šťáva |
1 špetka | Kmín mletý |
400 g | Krevety tygří - loupané |
50 g | Mandle |
25 g | Máslo čerstvé |
8 ks | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Petržel - nať |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 204,9mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Mandle, Strouhanka, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krevetová paštika postup přípravy receptu:
1 | Olivy rozpůlíme a vypeckujeme - 4 dáme stranou na ozdobu, mandle a omytou nať petržele nasekáme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Poté 4 celé krevety uvaříme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo a na něm usmažíme doměkka důkladně očištěné čerstvé krevety. Pak je dáme do mixéru, přidáme olivy, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, strouhanku, mandle a citronovu šťávu, podle chuti zázvor, kmín, pepř a sůl. Vše důkladně rozmixujeme dohladka a dáme na servírovací talířky, kde paštiku podle fantazie vytvarujeme do kostiček, bochánků... |
3 | Ozdobíme olivami a celými uvařenými krevetami a dáme alespoň na 3 hodiny vychladit a ztuhnout. |