Srnčí guláš s kančím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš s kančím masem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 45785 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
40 g | Chléb konzumní |
300 g | Cibule |
300 g | Kančí maso |
2 g | Kmín drcený |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
15 g | Paprika mletá sladká |
4 g | Pepř citronový |
600 g | Rýže dušená |
100 g | Sádlo škvařené |
600 g | Srnčí maso |
8 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
1300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 66,2mg |
Draslík | 549,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kančí maso, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Paprika mletá pálivá, Pepř citronový, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí guláš s kančím masem postup přípravy receptu:
1 | Kančí a srnčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme nadrobno, polovinu na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme a chlebovou střídku natrháme na kousky. Kousky masa mimo hrnec osolíme, okmínujeme, posypeme citronovým pepřem, mletou paprikou a špetkou pálivé papriky. |
2 | V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli, česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme kořeněné maso, orestujeme, podlijeme vodou, troškou vína a dusíme téměř doměkka. Guláš zahustíme kousky chlebové střídky, rozvaříme a dodusíme. |
3 | Guláš podáváme s dušenou rýží a na talíři porce posypeme kroužky cibule. |