Srnčí guláš s játry a ledvinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš s játry a ledvinkami
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45797 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
360 g | Chléb konzumní |
300 g | Cibule |
20 g | Feferony |
200 g | Houby čerstvé |
5 g | Jalovec |
150 g | Játra vepřová |
3 g | Kmín drcený |
50 g | Mouka polohrubá |
120 ml | Olej rostlinný |
20 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Slanina vepřová |
700 g | Srnčí maso |
10 g | Sůl |
150 g | Vepřové ledvinky |
1500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 242,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Játra vepřová, Kmín drcený, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Vepřové ledvinky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Houby čerstvé, Jalovec, Mouka polohrubá, Srnčí maso, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí guláš s játry a ledvinkami postup přípravy receptu:
1 | Použijeme ledvinky a játra ze srnčího, pokud nemáme, můžeme použít i vepřové. Maso, játra a ledvinky odblaníme, maso nakrájíme na kostky, ledvinky a játra na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, houby očistíme, nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, feferonku bez semínek posekáme. |
2 | V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme polovinu oleje, přisypeme cibuli, zpěníme, zasypeme mletou paprikou, rozpustíme, přidáme maso s ledvinkami, osolíme, okořeníme jalovcem, ochutíme česnekem, feferonkou, podlijeme polovinu horkého vývaru z kostí a dusíme aspoň 1 hodinu. Mezitím si v pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje, přidáme houby s játry, kmín, osmažíme, zaprášíme moukou, necháme rozpustit v tuku a přilijeme do guláše. Dolijeme vývar a dovaříme. Podle chuti dosolíme a odstavíme. |
3 | Guláš podáváme s čerstvým chlebem. |