Jednoduchý recept

Srnčí guláš se šalotkou a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45801

Ingredience

2 g Bobkový list
600 g Brambory rané
30 g Jíška hotová tmavá
2 g Pepř černý mletý
3 g Rozmarýn čerstvý
900 g Srnčí maso
40 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
1200 ml Vývar z hovězích kostí
20 g Zakysaná smetana
400 g Šalotka
3 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 894kJ
10% Sacharidy 36 g
24% Tuky 18 g
72% Sodík 1 g
79% Bílkoviny 45 g

Srnčí guláš se šalotkou a bramborami postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, šalotky oloupeme a 1/3 nakrájíme nadrobno, ostatní necháme vcelku, z nových brambor vybereme menší, omyjeme je pod tekoucí vodou, očistíme kartáčkem na zeleninu a necháme ve slupce.

2

V hrnci na sádle zpěníme nakrájenou šalotku, přisypeme maso, osmahneme, osolíme, okořeníme bobkovým listem, šalvějí, rozmarýnem, pepřem, podlijeme vývarem a vaříme 1 hodinu. Přidáme celé brambory se slupkou, celou šalotku, zahustíme jíškou a dodusíme. Minutu před koncem dušení zjemníme zakysanou smetanou, provaříme a odstavíme.

3

Guláš rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme s polévkovou lžící.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept