Jednoduchý recept

Slavnostní roláda z vepřové kýty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 45804

Ingredience

1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
3 ks Cibulka jarní
125 g Meruňky sušené
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
60 g Oříšky makadamové
1 špetka Pomerančová kůra
180 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 kg Vepřová kýta
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 542kJ
6% Sacharidy 23 g
53% Tuky 40 g
15% Sodík 308 mg
69% Bílkoviny 39 g

Slavnostní roláda z vepřové kýty postup přípravy receptu:

1

Na nádivku nachystáme opláchnuté sušené meruňky a makadamové oříšky, obojí nadrobno nasekáme, kolečka jarní cibulky, nastrouhanou pomerančovou kůru, směs zahradních bylinek, nadrobno nakrájenou čerstvou šalvěj, strouhanku a rozpuštěné máslo. Suroviny v misce dobře promícháme.

2

Vepřovou kýtu s kostí podélně rozřízneme, vykostíme a vzniklý plát vepřového masa položíme tukem dolů. Na plát masa rozetřeme připravenou nádivku, zamotáme a převážeme kuchyňskou nití, aby se během pečení roláda nerozjela.

3

Roládu dáme na rošt většího pekáče, potřeme olejem, do povrchu masa vetřeme sůl, pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme 20-30 minut. Snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 60-90 minut. Během pečení několikrát zkoušíme propečenost rolády, vytéká-li po píchnutí do masa čirá šťáva, je maso propečené. Vytáhneme z trouby a roládu na 15 minut zabalíme do alobalu a naporcujeme.

Poznámka

Podáváme s pečenými bramborami a dýní. Na každých 500 g vepřového masa počítáme s dobou přípravy 30-35 minut.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept