Pikantní vepřové se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní vepřové se zeleninou
Pikantní vepřové se zeleninou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 45806 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
400 g | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
2 dl | Hovězí vývar základní |
1 ks | Karotka |
1 polévková lžíce | Libeček |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 79,9mg |
Draslík | 707,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hovězí vývar základní, Karotka, Olej slunečnicový, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Libeček, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní vepřové se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Omytou masitou červenou papriku a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, chilli posekáme nadrobno, papriku nakrájíme na kostky. Očištěnou a omytou karotku s řapíkatým celerem nakrájíme na kolečka. Omyjeme petrželku s libečkem a drobně pokrájíme. |
2 | V kotlíku si rozpálíme olej a maso zprudka osmažíme dozlatova. |
3 | Přidáme cibuli s česnekem a smažíme společně za stálého míchání do doby (asi 3-4 minuty), až cibule zesklovatí. Maso poté osolíme, opepříme, přidáme chilli, hovězí vývar a pomalu, přibližně 80 minut, maso dusíme pod pokličkou. |
4 | Když je maso téměř měkké, přidáme papriku, celer, mrkev, promícháme, ještě přidáme konzervovaná rajčata a krátce, přibližně 10-15 minut pomalu vaříme. Nakonec přimícháme petrželku a sůl podle chuti. Servírujeme s chlebem. |