Recept

Pečený losos s rajčatovou nádivkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 45807
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule červená
3 kávová lžička Citronová šťáva
80 g Koriandr čerstvý
1500 g Losos obecný
80 g Máta
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř citronový
2 ks Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 057kJ
1% Sacharidy 5 g
9% Tuky 7 g
8% Sodík 156 mg
68% Bílkoviny 38 g

Pečený losos s rajčatovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Rajčatovou nádivku připravíme smícháním 2 zralých rajčat, 1 malé červené cibulky, 1 lžičky citronového pepře, 80 g nakrájeného čerstvého koriandru, 80 g nakrájené čerstvé máty, 1 lžíce olivového oleje a 1 lžíce citronové šťávy. Rajčata, cibulku, koriandr a mátu nakrájíme nadrobno.

2

Čerstvého lososa o váze asi 1,5 kg, rozřízneme, dobře propláchneme pod tekoucí studenou vodou, vysušíme papírovou utěrkou a potřeme směsí olivového oleje s citronovou šťávou. Potřenou rybu položíme na alobal s pečícím papírem a připravenou rajčatovou nádivkou vyplníme břišní dutinu, spojíme párátky nebo sešijeme kuchyňskou nití.

3

Rybu s nádivkou položíme na plech a pečeme 50-60 minut v troubě předehřáté na 180°C. Losos zůstane uprostřed růžový. Z upečeného lososa vytáhneme párátka nebo nitě a položíme na předehřátou mísu.

Poznámka

Jako přílohu podáváme bramborové tyčinky a osvěžující salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept