Vánoční pudink po anglicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 315 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční pudink po anglicku
Vánoční pudink po anglicku
Celkový čas: | 315 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 300 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 45808 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
375 g | Bonbony želé medvídci |
250 g | Čokoládové kousky |
250 g | Cukr třtinový |
200 g | Datle |
100 ml | Koňak Armaňak |
1 kávová lžička | Koření perníkové |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
60 ml | Likér krémový - Baileys |
125 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
150 g | Rozinky tmavé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 64,1mg |
Draslík | 229,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Datle, Kypřicí prášek do pečiva, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bonbony želé medvídci, Čokoládové kousky, Koňak Armaňak, Likér krémový - Baileys, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční pudink po anglicku postup přípravy receptu:
1 | Na mírném ohni v hrnci vaříme směs želé s nadrobno nasekanými datlemi, opláchnutými rozinkami, vodou a jedlou sodou. Směs přivedeme k varu, přidáme máslo a mícháme dokud se máslo nerozpustí, stáhneme z ohně, přilejeme koňak a nechámne chladnout. |
2 | Vychladlou směs přelijeme do větší mísy a přimícháme rozšlehaná vejce, hnědý nerafinovaný cukr, mouku s práškem do pečiva, perníkové koření, mletou skořici, nastrouhaný muškátový oříšek a čokoládové vločky. |
3 | Připravenou směs nalijeme do ohnivzdorné formy (objem asi 2 l), uzavřeme pokličkou nebo pečicím papírem a folií a zajistíme gumičkou. Uzavřenou formu zavěsíme do hrnce s vroucí vodou a v páře na mírném ohni vaříme 4-5 hodin, vytáhneme z hrnce a necháme vychladnout. |
4 | Pudink můžeme připravit den předem nebo ho vařit v páře 1-2 hodiny v den podávání. |
Poznámka
Anglický vánoční pudink se připravuje i měsíce dopředu. Pokud použijeme formičky vaříme je ve vodní lázni při 160°C. Podává se s vanilkovou omáčkou.