Jednoduchý recept

Tiramisu s vanilkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Tiramisu s vanilkou 5 1
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 45809

Ingredience

125 g Cukr krupice
250 ml Káva zrnková
60 ml Likér Kahlua
250 g Mascarpone
2 balení Piškoty cukrářské
250 g Sýr jemný tavený
1 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí
50 g Čokoláda 70% kakao

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 393kJ
7% Sacharidy 24 g
30% Tuky 22 g
1% Sodík 22 mg
14% Bílkoviny 8 g

Tiramisu s vanilkou postup přípravy receptu:

1

Rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábnutá semínka odložíme. Ručním mixérem lehce vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem a smetanovým sýrem, přimícháme mascarpone a semínka vyškrábnutá z vanilkového lusku. Opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

2

V mělké misce smícháme silnou vychladlou kávu s kávovým likérem (kahlúa nebo tia maria) a do směsi namáčíme dlouhé piškoty (22ks).

3

Polovinu namočených pištotů skládáme do podlouhé skleněné mísy, zalijeme polovinou směsí z mascarpone a poklademe druhou vrstvou namočených piškotů a nalijeme druhou půlku směsi z mascarpone a posypeme nastrouhanou čokoládou. Mísu překryjeme potravinářskou fólií a nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc, vložíme do chladničky.

Poznámka

Tiramisu je tradiční italský dezert. Slovo tiramisù vzniklo z tirami su, což znamená vytáhni mě nebo "zvedni mě". Ve volném překladu "rozvesel mě". Díky jedné z přísad - tvarohovému sýru mascarpone - ho můžeme řadit k jednomu z nejtučnějších dezertů vůbec. Vzhledem k tomu, že se používají syrová vejce nemá se dlouho skladovat.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept