Vepřové kotlety v mandlovém županu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety v mandlovém županu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45819 |
Ingredience
2 ks | Hrušky |
150 g | Mandle |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | řepkový olej |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
720 g | Vepřové kotlety |
0,1 l | Víno červené |
0,1 l | Vývar drůbeží |
400 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 124,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,3mg |
Vitamín E | 10,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Mandle, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, řepkový olej, Vepřové kotlety, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové kotlety v mandlovém županu postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Na ploché míse nebo v hlubokém talíři smícháme nasekané mandle, tymián, sůl a pepř. |
2 | Vepřové kotlety krátce opláchneme studenou vodou, důkladně osušíme kuchyňským papírem a několikrát obrátíme v mandlové směsi. Mandlovou panádu pevně přitiskneme. |
3 | V pánvi rozehřejeme při střední teplotě olej. Kotlety vložíme do pánve, zvýšíme teplotu a opékáme asi 5 minut. Otočíme a kotlety z druhé strany opékáme rovněž 5 minut dozlatova. Potom je vyndáme z pánve, vložíme do ohnivzdorné mísy a dopečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Vypečená šťáva šťáva by měla být po dopečení světlá. |
4 | Pánev vytřeme kuchyňským papírem jen tak, aby zůstala lehce mastná. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a zbytky po stopkách a dužinu nakrájíme na špalíky. Z červeného zelí odstraníme vrchní listy, hlávku rozkrojíme, odstraníme košťál a listy nakrájíme na proužky. |
5 | Rozpálíme pánev a vsypeme nakrájené hrušky. Snížíme teplotu a mícháme, dokud hrušky nezhnědnou. Přidáme červené zelí, přilijeme víno nebo vodu a při nízké teplotě zakryté dusíme, dokud zelí nezměkne. |
6 | Na talíře rozdělíme zelí a hrušky, maso vyndáme z trouby a na každý talíř dáme jednu kotletu v županu. |
Poznámka
Můžeme také místo mandlí použít arašídy, kešu oříšky, lískové oříšky nebo vlašské ořechy.