Vepřové rolky s ovocnou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové rolky s ovocnou náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45850 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Brandy |
4 ks | Celer řapíkatý |
3 polévková lžíce | Chutney mangové |
2 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Meruňky sušené |
60 g | Oříšky piniové |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
800 g | Vepřová kýta |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 100,7mg |
Draslík | 954,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Hovězí vývar základní, Meruňky sušené, Oříšky piniové, Šalvěj čerstvá, Slanina vepřová, Sůl, Švestky sušené, Vepřová kýta, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chutney mangové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové rolky s ovocnou náplní postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý zázvor oloupeme, nastrouháme, listy šalvěje nasekáme, slaninu nakrájíme na plátky, řapíkaté celery na kusy, cibuli na kolečka. |
2 | Do mixeru vložíme sušené meruňky, sušené švestky, jádra piniových oříšků, nastrouhaný zázvor, šalvěj, slaninu, chutney, brandy a pepř. Mixujeme, dokud směs není na jemno nasekaná. |
3 | Z vepřové kýty nařežeme plátky, silné přibližně 5 mm, naneseme na ně náplň, pevně svineme a převážeme kuchyňskou nití. |
4 | Do velkého hrnce nalijeme osolený vývar, přidáme celer, cibuli a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vložíme rolky, stáhneme oheň, hrnec zakryjeme poklicí a na středním ohni vaříme 20 minut.Když jsou rolky hotové, vyjmeme je z hrnce a rozložíme na talíř, aby vychladly. Potom je zakryjeme, dáme na 2 - 3 hodiny vychladit do ledničky. |
5 | Před podáváním rolky nakrájíme na plátky přibližně 1,5 cm silné. |
Poznámka
Servírujeme studené. V čase určeném pro přípravu nejsou započítány 2 - 3 hodiny, potřebné k vychlazení pokrmu před podáváním.