Vepřové rolky s ovocnou náplní

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý zázvor oloupeme, nastrouháme, listy šalvěje nasekáme, slaninu nakrájíme na plátky, řapíkaté celery na kusy, cibuli na kolečka.
  • 2
    Do mixeru vložíme sušené meruňky, sušené švestky, jádra piniových oříšků, nastrouhaný zázvor, šalvěj, slaninu, chutney, brandy a pepř. Mixujeme, dokud směs není na jemno nasekaná.
  • 3
    Z vepřové kýty nařežeme plátky, silné přibližně 5 mm, naneseme na ně náplň, pevně svineme a převážeme kuchyňskou nití.
  • 4
    Do velkého hrnce nalijeme osolený vývar, přidáme celer, cibuli a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vložíme rolky, stáhneme oheň, hrnec zakryjeme poklicí a na středním ohni vaříme 20 minut.Když jsou rolky hotové, vyjmeme je z hrnce a rozložíme na talíř, aby vychladly. Potom je zakryjeme, dáme na 2 - 3 hodiny vychladit do ledničky.
  • 5
    Před podáváním rolky nakrájíme na plátky přibližně 1,5 cm silné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.