Švýcarské pečivo ze sójové mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarské pečivo ze sójové mouky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 45853 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
80 g | Cukr krupice |
50 g | Datle |
50 g | Fíky čerstvé |
50 g | Kandované ovoce |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Mouka sójová plnotučná |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 56,9mg |
Draslík | 298,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Datle, Fíky čerstvé, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Mouka sójová plnotučná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Švýcarské pečivo ze sójové mouky postup přípravy receptu:
1 | Ze všech druhů mouky, z cukru, másla, vejce, mléka, špetky soli a prášku do pečiva vypracujeme tužší těsto. Přidáme do něj citronovou kůru a nadrobno nakrájené kandované ovoce, datle a fíky. |
2 | Z těsta utrháváme dvěma vidličkami kousky, které rovnáme na plech vyložený pečicím papírem dál od sebe. Kousky těsta potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |