Srnčí guláš s křenem

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
46 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso zbavíme blan, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme, křen nastrouháme na jemno.
  • 2
    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme dvě třetiny cibule a osmažíme do zlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, rychle promícháme a podusíme ve vlastní šťávě.
  • 3
    V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme česnek, přidáme rajčatový protlak a osmažíme. Přilijeme do guláše, dolijeme vodu, povaříme, zahustíme jíškou, ovoníme majoránkou a dovaříme.
  • 4
    Porce guláše na talířích posypeme zbylou cibulí a strouhaným křenem. Podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.