Jednoduchý recept

Srnčí guláš s křenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 45854

Ingredience

360 g Chléb konzumní
500 g Cibule
30 g Jíška hotová tmavá
3 g Kmín drcený
180 g Křen
3 g Majoránka
15 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
200 g Slanina vepřová
900 g Srnčí maso
150 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
1500 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 277kJ
14% Sacharidy 49 g
61% Tuky 46 g
46% Sodík 912 mg
80% Bílkoviny 45 g

Srnčí guláš s křenem postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso zbavíme blan, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme, křen nastrouháme na jemno.

2

V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme dvě třetiny cibule a osmažíme do zlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, rychle promícháme a podusíme ve vlastní šťávě.

3

V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme česnek, přidáme rajčatový protlak a osmažíme. Přilijeme do guláše, dolijeme vodu, povaříme, zahustíme jíškou, ovoníme majoránkou a dovaříme.

4

Porce guláše na talířích posypeme zbylou cibulí a strouhaným křenem. Podáváme s chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept