Thajské sladko-pálivé nudle se zeleninou
35 min.
Ingredience
- 125gramůNudle rýžové
 - 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
 - 1kusZázvor celý
 - 1stroužekČesnek
 - 125gramůBambusové výhonky
 - 2kusyMrkev kořen
 - 125gramůSójové výhonky
 - 1kusZelí hlávkové bílé
 - 2lžíceOmáčka švestková
 - 2lžičkyOlej sezamový
 - 1lžíceCukr třtinový
 - 90gramůŘedkev bílá
 - 1hrstKoriandr celý
 - 4lžíceSezam - semena
 - 2lžíceOmáčka rybí
 - 600mililitrůVoda pitná
 - 0,5kusLimetka
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
19 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Nudle vložíme do hrnce s vroucí vodou a uvaříme dle návodu. Scedíme a odložíme. Mezitím ve woku rozpálíme olej a na středním ohni na něm za stálého míchání cca 2-3 minuty osmahneme dozlatova rozdrcený česnek a na nudličky nakrájený zázvor. Přidáme na nudličky pokrájené bambusové výhonky, rozehřejeme na maximum a smažíme cca 5 minut. V průběhu stále mícháme. Vložíme na nudličky nakrájenou mrkev, sójové klíčky a nahrubo nakrouhané zelí a smažíme cca 5 minut za stálého míchání, dokud zelenina nezačne hnědnout.
 - 2Vmícháme rybí omáčku, švestkovou omáčku, sezamový olej, šťávu vymačkanou z limety, cukr, na tenké nudličky pokrájenou ředkev a nadrobno nasekanou koriandrovou nať a důkladně promícháme.
 - 3Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned teplé podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.