Vietnamské rolky se zelím a arašídovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vietnamské rolky se zelím a arašídovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45866 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
5 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
300 g | Krevety tygří - loupané |
5 polévková lžíce | Máslo arašídové |
1 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Mrkev kořen |
50 g | Nudle skleněné |
3 polévková lžíce | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
1,5 polévková lžíce | Omáčka rybí |
8 polévková lžíce | Ořechy burské pražené |
1,5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
16 ks | Rýžový papír |
200 ml | Voda pitná |
200 g | Zelí čínské |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 82,0mg |
Draslík | 698,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Máslo arašídové, Máta, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka Hoisin, Omáčka rybí, Ořechy burské pražené, Voda pitná, Zelí čínské, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Nudle skleněné, Ocet rýžový , Protlak rajčatový, Rýžový papír mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vietnamské rolky se zelím a arašídovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Krevety uvaříme a nakrájíme nadrobno, bazalku, mátu a koriandr nasekáme na jemno. Čínské a hlávkové zelí pokrájíme na malé kousky, cibulky na plátky, mrkev nastrouháme. Pražené arašídy umeleme. |
2 | Oloupeme a prolisujeme česnek, chilli papričku sekáme nadrobno a obojí vložíme do pánve s rozpáleným olejem, smažíme 2 minuty, poté přidáme arašídové máslo, rajčatový protlak, omáčku hoisin, cukr, půl lžíce rybí omáčky, 4 lžíce mletých arašídů, přilijeme vodu a za neustálého šlehání přivedeme k varu. Zvolna vaříme 2 minuty, dokud směs trochu nenabude. |
3 | Skleněné nudle namočíme na 10 minut do misky s horkou vodou. Slijeme je, opláchneme proudem studené vody, nasekáme na malé kousky a přidáme ocet, lžíci rybí omáčky, 4 lžíce mletých arašídů a usekané krevety. Do směsi přidáme bazalku, mátu, koriandr, obojí zelí, cibulky, mrkev a vše řádně promícháme. |
4 | Rýžový papír namočíme na 30 vteřin do teplé vody a položíme na rovnou plochu. Papír poklademe malým množstvím připravené náplně a svineme do rolky. Kraje papíru stáčíme dovnitř, aby náplň nevytékala. Tímto způsobem pokračujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme všechnu náplň. |
5 | Rolky servírujeme překrojené napůl, jednu polovinu přeloženou přes druhou. Omáčku podáváme zvlášť v malé misce. |
Poznámka
Servírujeme studené.