Vietnamské rolky se zelím a arašídovou omáčkou

35 min.
Vietnam

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety uvaříme a nakrájíme nadrobno, bazalku, mátu a koriandr nasekáme na jemno. Čínské a hlávkové zelí pokrájíme na malé kousky, cibulky na plátky, mrkev nastrouháme. Pražené arašídy umeleme.
  • 2
    Oloupeme a prolisujeme česnek, chilli papričku sekáme nadrobno a obojí vložíme do pánve s rozpáleným olejem, smažíme 2 minuty, poté přidáme arašídové máslo, rajčatový protlak, omáčku hoisin, cukr, půl lžíce rybí omáčky, 4 lžíce mletých arašídů, přilijeme vodu a za neustálého šlehání přivedeme k varu. Zvolna vaříme 2 minuty, dokud směs trochu nenabude.
  • 3
    Skleněné nudle namočíme na 10 minut do misky s horkou vodou. Slijeme je, opláchneme proudem studené vody, nasekáme na malé kousky a přidáme ocet, lžíci rybí omáčky, 4 lžíce mletých arašídů a usekané krevety. Do směsi přidáme bazalku, mátu, koriandr, obojí zelí, cibulky, mrkev a vše řádně promícháme.
  • 4
    Rýžový papír namočíme na 30 vteřin do teplé vody a položíme na rovnou plochu. Papír poklademe malým množstvím připravené náplně a svineme do rolky. Kraje papíru stáčíme dovnitř, aby náplň nevytékala. Tímto způsobem pokračujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme všechnu náplň.
  • 5
    Rolky servírujeme překrojené napůl, jednu polovinu přeloženou přes druhou. Omáčku podáváme zvlášť v malé misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.