Tagliatelle s pečeným lilkem a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s pečeným lilkem a ricottou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 45868 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Jogurt bílý |
2 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Ricotta |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tagliatelle |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 10,3mg |
Draslík | 512,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Lilek, Olej stolní, Pažitka, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Ricotta, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s pečeným lilkem a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 250°C (horkovzdušnou na 200°C). Omyjeme lilky, očistíme je a osušíme. Jeden dáme prozatím stranou, druhý potřeme polovinou oleje, propícháme vidličkou a vložíme do trouby, kde ho pečeme přibližně 30 minut, dokud slupka nezčerná. Poté ho vyjmeme, rozkrojíme a vyškrábeme dužinu. Oloupeme stroužky česneku, šalotku oloupeme, omyjeme a spolu s česnekem, dužinou z lilku, citronovou šťávou a olivovým olejem vše rozmixujeme na jemné pyré. Vmícháme jogurt, dochutíme solí a pepřem. |
2 | Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Rozdrobíme ricottu, lilek, který jsme na začátku dali stranou, pokrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, vložíme plátky lilku a z obou stran lehce osmažíme. |
3 | Uvařené nudle scedíme a necháme okapat. Opláchneme pažitku, osušíme a nasekáme na jemno. Těstovny, lilek a sýr smícháme, upravíme na talíře, přelité omáčkou a posypané pažitkou podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.