Hlávkový salát se smetanou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát se smetanou a vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 4587 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 155,2mg |
Draslík | 127,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hlávkový salát se smetanou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Salát omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a pod tekoucí vodou důkladně propláchneme. Necháme okapat. |
2 | Čtvrtky salátu vložíme do misek a přelijeme smetanou rozšlehanou se solí, cukrem a octem. |
3 | Nakonec salát posypeme nadrobno nasekanými vejci, která jsme předem uvařili natvrdo. |