Špízy z mletého vepřového masa se salsou z artyčoků

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Včerejší chleba nastrouháme, oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, česnek utřeme se solí a oregano nasekáme nadrobno.
  • 2
    Do mletého vepřového masa přidáme vejce a smícháme se strouhankou, 1 cibulí, utřeným česnekem, lžící oregána, kmínem a chilli kořením. Dobře prohněteme a lžící vytvoříme 16 kuliček. Ty narovnáme na talíř, přikryjeme a dáme do ledničky na 30 minut odpočinout.
  • 3
    Gril předehřejeme na střední teplotu. Špejle lehce potřeme olejem, na každou špejli napíchneme 4 masové kuličky. Položíme je na rošt a za pravidelného obracení grilujeme 8 minut.
  • 4
    Artyčoková srdíčka a rajčata nakrájíme na kousky. V pánvi s rozehřátým olejem necháme zezlátnout druhou rozkrájenou cibuli, přidáme artyčoky, rajčata, rajčatový protlak, a druhou polovinu nasekaného oregána. Za stálého míchání vaříme na středním ohni 3 - 4 minuty, dokud se vše pořádně neprohřeje.
  • 5
    Špízy podáváme se salsou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.