Špízy z mletého vepřového masa se salsou z artyčoků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy z mletého vepřového masa se salsou z artyčoků
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45871 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
185 g | Artyčoky sterilované |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
60 g | Chléb konzumní |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 151,3mg |
Draslík | 826,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kmín mletý, Olej olivový, Oregano čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy z mletého vepřového masa se salsou z artyčoků postup přípravy receptu:
1 | Včerejší chleba nastrouháme, oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, česnek utřeme se solí a oregano nasekáme nadrobno. |
2 | Do mletého vepřového masa přidáme vejce a smícháme se strouhankou, 1 cibulí, utřeným česnekem, lžící oregána, kmínem a chilli kořením. Dobře prohněteme a lžící vytvoříme 16 kuliček. Ty narovnáme na talíř, přikryjeme a dáme do ledničky na 30 minut odpočinout. |
3 | Gril předehřejeme na střední teplotu. Špejle lehce potřeme olejem, na každou špejli napíchneme 4 masové kuličky. Položíme je na rošt a za pravidelného obracení grilujeme 8 minut. |
4 | Artyčoková srdíčka a rajčata nakrájíme na kousky. V pánvi s rozehřátým olejem necháme zezlátnout druhou rozkrájenou cibuli, přidáme artyčoky, rajčata, rajčatový protlak, a druhou polovinu nasekaného oregána. Za stálého míchání vaříme na středním ohni 3 - 4 minuty, dokud se vše pořádně neprohřeje. |
5 | Špízy podáváme se salsou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.