Srnčí guláš s marmeládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš s marmeládou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45882 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
200 g | Cibule |
15 g | Citronová kůra |
15 g | Feferony |
5 g | Jalovec |
40 g | Marmeláda rybízová |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
100 g | Sádlo škvařené |
900 g | Srnčí plec |
10 g | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 185,7mg |
Draslík | 982,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citronová kůra, Feferony, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Marmeláda rybízová, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš s marmeládou postup přípravy receptu:
1 | Ze srnčí plece odstraníme blány, omyjeme a necháme ji vcelku, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk nasekáme na jemno, citronovou kůru nastrouháme. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a usmažíme do hněda. Přidáme marmeládu, promícháme, krátce osmahneme, přilijeme rajčatový protlak, přidáme maso, osolíme, opepříme. Okořeníme jalovcem, zasypeme mletou paprikou, přidáme citronovou kůru, feferonku, podlijeme vodou a dusíme nejméně hodinu. Maso vyjmeme, nakrájíme na menší kousky, vrátíme do hrnce, mouku rozmícháme v trošce vody, guláš zahustíme. Hustotu regulujeme vodou, dochutíme solí, pepřem a dodusíme. |
3 | Podáváme s vařeným bramborem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.