Jednoduchý recept

Srnčí guláš s marmeládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45882

Ingredience

600 g Brambory vařené
200 g Cibule
15 g Citronová kůra
15 g Feferony
5 g Jalovec
40 g Marmeláda rybízová
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
900 g Srnčí plec
100 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 557kJ
11% Sacharidy 39 g
31% Tuky 24 g
49% Sodík 983 mg
105% Bílkoviny 59 g

Srnčí guláš s marmeládou postup přípravy receptu:

1

Ze srnčí plece odstraníme blány, omyjeme a necháme ji vcelku, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk nasekáme na jemno, citronovou kůru nastrouháme.

2

V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a usmažíme do hněda. Přidáme marmeládu, promícháme, krátce osmahneme, přilijeme rajčatový protlak, přidáme maso, osolíme, opepříme. Okořeníme jalovcem, zasypeme mletou paprikou, přidáme citronovou kůru, feferonku, podlijeme vodou a dusíme nejméně hodinu. Maso vyjmeme, nakrájíme na menší kousky, vrátíme do hrnce, mouku rozmícháme v trošce vody, guláš zahustíme. Hustotu regulujeme vodou, dochutíme solí, pepřem a dodusíme.

3

Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept