Jednoduchý recept

Srnčí guláš s brusinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45883

Ingredience

250 g Cibule
30 g Jíška hotová tmavá
7 g Kmín celý
600 g Knedlík kynutý
100 g Kompot brusinkový
100 g Olej rostlinný
40 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
4 g Podravka
900 g Srnčí maso
10 g Sůl
1500 g Vývar z hovězích kostí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 037kJ
19% Sacharidy 69 g
40% Tuky 30 g
81% Sodík 2 g
92% Bílkoviny 52 g

Srnčí guláš s brusinkami postup přípravy receptu:

1

Odblaněné maso nakrájíme na větší kostky, olupanou cibuli nadrobno, brusinkový kompot scedíme, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozpálíme olej a usmažíme na něm cibuli do zlatova. Přisypeme kmín, osmahneme, zasypeme paprikou, necháme rozpustit, vložíme do hrnce, maso, promícháme, krátce orestujeme. Zalijeme vývarem ze srnčích nebo hovězích kostí, osolíme, opepříme a dusíme téměř do měkka. Ochutíme česnekem, přidáme brusinky, dochutíme Podravkou, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.

3

Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept