Jednoduchý recept

Džuveč s lilkem

  • Bulharsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45885

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Lilek
3 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
150 g Paprikové lusky čerstvé
150 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 g Vepřové maso pečené

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 310kJ
3% Sacharidy 9 g
36% Tuky 27 g
7% Sodík 142 mg
21% Bílkoviny 12 g

Džuveč s lilkem postup přípravy receptu:

1

V pekáčku na oleji dorůžova osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme plátky omytého lilku, rajčat a paprik. Vše chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

2

K téměř měkké zelenině přidáme nadrobno nakrájené maso, zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem a osolíme.

3

Pokrm dopečeme, upravíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Můžeme použít i jiný druh vařeného, dušeného nebo pečeného masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept