Polévka ze skopového masa se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze skopového masa se zeleninou
Polévka ze skopového masa se zeleninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45893 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
3 ks | Mrkev kořen |
150 g | Nudle vaječné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
500 g | Skopové maso přední |
1 ks | Skořice celá |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 131,5mg |
Draslík | 943,5mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Nudle vaječné, Rajčata, Skořice celá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka ze skopového masa se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Celer omyjeme, okrájíme a nakrájíme na kostičky. Omytou a oškrábanou mrkev nakrájíme na kolečka. Omytá rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme najemno. |
2 | Omyté maso vykostíme a nakrájíme na malé kostky, společně s kostmi z vykoštěného masa je dáme do hrnce s 1 l vody, přidáme kousek skořice, opepříme, osolíme a vaříme 45 minut. Potom přidáme připravenou zeleninu a dále vaříme ještě 15 minut. |
3 | Z polévky vyjmeme kosti a skořici, vsypeme nudle a ještě 5 minut vaříme. Polévku podáváme hustě posypanou jemně nasekanou natí petrželky. |
Poznámka
Během vaření masa odstraňujeme případnou tvořící se pěnu.