Debrecínská pečeně s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Debrecínská pečeně s vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 459 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Debrecínská pečeně |
5 g | Sůl |
60 g | Tuk |
400 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 312,0mg |
---|---|
Cholesterol | 174,9mg |
Draslík | 53,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Debrecínská pečeně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Debrecínská pečeně s vejci postup přípravy receptu:
1 | Plátky debrecínské pečeně prohřejeme na tuku a navrch vyklepneme celá vejce - dbáme, aby se žloutky neprotrhly. |
2 | Necháme zvolna zapéci - bílek necháme ztuhnout a žloutek musí zůstat polotekutý. |
3 | Nakonec bílek mírně osolíme a ihned podáváme. |