Recept

Jehněčí steaky s mátovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 45918

Ingredience

1 ks Citrony
600 g Jehněčí krkovice
80 g Máslo čerstvé
5 ks Máta
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 272kJ
2% Sacharidy 6 g
62% Tuky 46 g
13% Sodík 268 mg
51% Bílkoviny 29 g

Jehněčí steaky s mátovým máslem postup přípravy receptu:

1

Opláchneme lístky máty, jemně nasekáme, smícháme se změklým máslem, 1 polévkovou lžící citrónové šťávy a špetkou soli a dáme do chladničky.

2

Česnek oloupeme, jemně nasekáme a smícháme s olivovým olejem a zbylou citrónovou šťávou. Jehněčí steaky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem a osolíme a opepříme. Potřeme česnekovou marinádou a necháme asi 2 hodiny odležet.

3

Jehněčí steaky opečeme na rozpáleném grilu na dřevěném uhlí nebo v grilovací pánvi po každé straně asi 5 minut (až získají hnědou křupavou kůrčičku) a podáváme s mátovým máslem.

Poznámka

Tento pokrm můžeme podávat s tureckým chlebem (pitou) a míchaným salátem nebo těstovinami jako vydatné hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept