Recept

Tagliatelle s rajčaty a šalvějovým máslem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45937

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kg Rajčata
1 hrst Rozmarýn čerstvý
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
500 g Tagliatelle
3 l Voda pitná
6 stroužek Česnek
3 ks Šalotka
20 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 924 kcal
Kilojoule 3 867kJ
36% Sacharidy 128 g
46% Tuky 34 g
33% Sodík 654 mg
57% Bílkoviny 32 g

Tagliatelle s rajčaty a šalvějovým máslem postup přípravy receptu:

1

Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

2

Rajčata omyjeme, nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou. Spařená rajčata oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jader, dužinu nakrájíme na kostky. Šalvěj opláchneme, osušíme, otrháme lístky a nakrájíme je najemno.

3

Šalotku očistíme, omyjeme a najemno nakrájíme. Oloupeme stroužky česneku, 2 nakrájíme na plátky, ostatní odložíme na později. V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájený česnek a šalotku a osmahneme. K šalotce přidáme rajčatovou dužinu a povaříme na mírném ohni asi 30 minut. Směs na pánvi dochutíme solí a pepřem.

4

Na plátky nakrájíme i zbylé 4 stroužky česneku. Opláchneme rozmarýn, osušíme ho a otrháme jehličky, které nahrubo nasekáme. V druhé pánvi rozpálíme máslo, přidáme česnek a bylinky a krátce zpěníme.

5

Nastrouháme parmezán. Ještě teplé těstoviny upravíme na předem nahřáté talíře, přelijeme omáčkou s rajčaty a podáváme pokapané šalvějovým máslem a posypané parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept