Recept

Kuřecí prsíčka v mandlové krustě s rebarborovým čatní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 45945

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krystal
0,5 kávová lžička Kari koření
2 kávová lžička Koriandr čerstvý
500 g Kuřecí prsa
2 hrst Mandle
1 hrst Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
4 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 006kJ
11% Sacharidy 39 g
26% Tuky 20 g
20% Sodík 399 mg
65% Bílkoviny 37 g

Kuřecí prsíčka v mandlové krustě s rebarborovým čatní postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Máslo rozpustíme a polovinou vymažeme ohnivzdornou mísu o rozměrech asi 20x20 cm. V jiné misce rozkvedláme vejce, v druhé smícháme jemně nasekané mandle s koriandrem, moukou, špetku soli s pepřem.

2

Kuřecí maso opláchneme, dobře osušíme a rozkrájíme na 4 stejně velké plátky. Osolíme 2 špetkami soli, opepříme a obrátíme napřed ve vejcích a pak v mandlové směsi. Plátky masa dáme do vymaštěné mísy a potřeme zbylým máslem. Pečeme v předehřáté troubě 35-40 minut dozlatova. Vypečená šťáva by měla být světlá.

3

Rebarboru očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Dáme do menší pánve a s pomerančovou šťávou a cukrem přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme tak dlouho, až je rebarbora měkká(avšak nesmí se rozpadnout). Opatrně vmícháme kari a zbylou sůl a ihned podáváme s kuřecími plátky.

Poznámka

Můžeme podávat společně s různými salsami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept