Recept

Krůtí řízky s medovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 45949

Ingredience

480 g Krůtí prsa
4 polévková lžíce Med včelí
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo bylinkové
20 ml Ocet jablečný
4 polévková lžíce Ořechy lískové
2 špetka Pepř černý mletý
30 g Rozinky tmavé
50 g Strouhanka
2 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 154kJ
10% Sacharidy 36 g
35% Tuky 26 g
16% Sodík 314 mg
60% Bílkoviny 34 g

Krůtí řízky s medovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Krůtí řízky opláchneme studenou vodou, osušíme a lehce naklepeme mezi dvěma pruhy průhledné fólie. Řízky obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme.

2

Lískové oříšky nasekáme nadrobno a smícháme se strouhankou. Vejce rozmícháme. Krůtí řízky obrátíme napřed ve vejcích, pak ve strouhance s oříšky.

3

V pánvi rozehřejeme bylinkové máslo a řízky v něm opečeme po každé straně 3 - 4 minuty. Řízky vyndáme a udržujeme teplé. Do pánve dáme med a necháme ho mírně zkaramelizovat. Zalijeme jablečným octem, přidáme rozinky a okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Medovou omáčku podáváme k řízkům.

Poznámka

Máslo bylinkové = Máslo Ghee.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept