Krůtí řízky s medovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky s medovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45949 |
Ingredience
480 g | Krůtí prsa |
50 g | Máslo bylinkové |
4 polévková lžíce | Med včelí |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Ocet jablečný |
4 polévková lžíce | Ořechy lískové |
2 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Rozinky tmavé |
50 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 200,7mg |
Draslík | 478,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Med včelí, Ocet jablečný, Ořechy lískové, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí řízky s medovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Krůtí řízky opláchneme studenou vodou, osušíme a lehce naklepeme mezi dvěma pruhy průhledné fólie. Řízky obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme. |
2 | Lískové oříšky nasekáme nadrobno a smícháme se strouhankou. Vejce rozmícháme. Krůtí řízky obrátíme napřed ve vejcích, pak ve strouhance s oříšky. |
3 | V pánvi rozehřejeme bylinkové máslo a řízky v něm opečeme po každé straně 3 - 4 minuty. Řízky vyndáme a udržujeme teplé. Do pánve dáme med a necháme ho mírně zkaramelizovat. Zalijeme jablečným octem, přidáme rozinky a okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Medovou omáčku podáváme k řízkům. |
Poznámka
Máslo bylinkové = Máslo Ghee.