Dušené pikantní kuře s cizrnou
65 min.
Ingredience
- 250gramůCizrna
 - 1kusKuře
 - 3kusyCibule
 - 4stroužkyČesnek
 - 1hrstPetržel - nať
 - 50gramůRozinky tmavé
 - 1decilitrCitronová šťáva
 - 3litryVoda pitná
 - 4lžíceOlej olivový
 - 1špetkaKurkuma
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
48 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu, kterou jsme přes noc máčeli ve studené vodě, slijeme, propláchneme a v hrnci s čerstvou vodou uvaříme do poloměkka, pak ji slijeme a necháme v sítu okapat.
 - 2Kuře očistíme, rozdělíme na porce a osolíme částí soli, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme, rozinky namočíme do vody.
 - 3V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme polovinu nakrájené cibule s pepřem a kurkumou. Pak přidáme porce kuřete a osmahneme je po všech stranách, přidáme plátky česneku, citronovou šťávu a uvařenou cizrnu. Přidáme pepř a zbytek soli, zalijeme vodou a přikryté poklicí dusíme na mírném ohni, dokud kuře není měkké. Před koncem dušení ještě přidáme zbytek nakrájené cibule, nasekanou nať petrželky a rozinky, a vše promícháme.
 - 4Porce kuřete na talířích obložíme cizrnou a vše zalijeme hustou omáčkou z pánve, ve které jsme kuře dusili.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.